Centriranje trapa | Vešanje | Ugradnja amortizera | Zimske gume po letnjem asfaltu

Zimske gume po letnjem asfaltu | Blog

2017-01-18 - Zimske gume po letnjem asfaltu

Ne uništavajte zimske gume po vrelom asfaltu

Često se postavlja pitanje da li se zimske gume mogu eksploatisati i nakon sezone, tačnije u letnjim uslovima? Odgovor je jasan. Mnogo je razloga protiv, a razlog bezbednosti je u prvom planu.

Zimske gume su napravljene od drugačije smeše, koja je znatno mekša i koja kao takva zadržava dobre karakteristike i kada temperatura ode daleko ispod nule, sa drugačijom organizacijom kanala (lamela) čija je funkcija da „kopaju“ kroz sneg i bolje „grebu“ po ledu.To je prednost u zimskim uslovima svakako. Ali takva smesa i takva struktura zimske gume postaje najveća njena manjkavost na „vrelom“ asfaltu.
Osim što su nebezbedne jer su tako “mekane“ i razvučene po vrelom asfaltu nepodesne za vožnju pri naglim manevrima i vožnju po krivinama , zimske gume produžavaju trag kočenja i do 4m pri brzini od 80 km/h već na na temperaturi koja nije uopšte letnja, onoj od 11 do 26°C. Takođe ono što je vaša odluka, jeste pitanje da li ste spremni da žrtvujete gume u letnjoj sezoni kada je jasno da se ubrzano troše zbog svoje strukture? Ovo je naročito izraženo kod oštrog kočenja, skretanja i ubrzavanja. Jer nije mala stvar za budžet sačuvati ih za sledeću sezonu.Zimske gume po letnjem asfaltu

Auto-servis Đole | Prodaja i ugradnja najboljih auto brendova